23948sdkhjf

De stoppar explosioner på bruken

– Oavsett verksamhet så är det förebyggande arbetet A och O, säger Jan Hill, vd på Preventex.

Företaget anlitas som rådgivare och gör exempelvis besiktningar, utredningar, utbildningar, inventeringar och dokumentation, i tätt samarbete med uppdragsgivarnas egen personal.

De flesta kunderna finns inom kemi, bygg, maskin- och komponenttillverkning, papper och massa samt energi, enligt ett pressmeddelande hos Paper Province.

Risker kan utgöras av kemiska ämnen och lösningsmedel som används i den egna verksamheten. Men även damm utgör en risk, vilket förekommer vid exempelvis pappersproduktion. Massa- och pappersindustrin har också biprodukter som är lättantändliga.

Det finns regelverk, lagar och föreskrifter som är till hjälp. En del verksamheter har också egna höga krav. Så det är mycket man ska veta och hålla sig uppdaterad kring. Alla har inte egen spetskompetens på området och då kan vi hjälpa till, säger Jan Hill, vd på Preventex.

Inom området finns det nationella och internationella standarder som många följer för att kvalitetssäkra sitt säkerhetsarbete.

Jan Hill är själv engagerad i att utarbeta dessa standarder, bland annat genom organisationen Svensk Elstandard där han är sekreterare i kommittén.

– Det är ett väldigt bra sätt att kunna påverka kommande standarder och även hålla sig uppdaterad på vad som händer inom området.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11