23948sdkhjf

Motorvärme överallt i vinterkylan

Nu går det att slå på skogsmaskinens motorvärmare varhelst du befinner dig och position med mera skickas fastän maskinen är avstängd.

Komatsus motorvärmarfunktion i deras webbaserade Fleet Management-system utlovas ha blivit både enklare och bättre tack vare ny, uppkopplad teknik som gör det möjligt att interagera direkt med skogsmaskinens dator. Den nya tekniken för med sig stora möjligheter till förbättringar och detta är bara steg ett, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Motorvärmarfunktionen i systemet har fått flera uppgraderingar som ska göra den både enklare och bättre. Information om aktuell batterikapacitet, hyttemperatur och maskinens position skickas regelbundet  – oavsett om maskinen är igång eller inte.

Föraren kan exempelvis se att värmaren fungerar och har värmt upp hytten, att det finns tillräcklig batterikapacitet för att starta maskinen och så vidare.

De flesta har programmerat ett schema för maskinens motorvärmare utifrån sin vanliga arbetstid. Men ibland behöver man arbeta på andra tider och med den nya funktionaliteten ska det vara enkelt att gå in och programmera att motorvärmaren ska starta exempelvis en timme tidigare.

Maskinens förprogrammerade motorvärmarschema kan visas, men ändringar i detta schema kan endast göras i maskinen. Det är också möjligt att slå av eller på motorvärmaren manuellt genom systemet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093