23948sdkhjf

"Jag kommer alltid att arbeta i skogen"

15 år gammal fick Frans Spetz sin första motorsåg och sedan dess har skogen varit hans självklara arbetsplats.

Friheten i arbetet och miljön som skogen erbjuder är det som gör att just skogsmaskinsförare enligt Frans är det bästa yrket som finns, enligt ett pressmeddeladne från Eco Log. 

- Jag har alltid arbetat i skogen och jag kommer alltid att arbeta i skogen. Jag skulle inte byta bort det mot någonting, förklarar Frans Spetz.

Nitta Rundvirke befinner sig denna dag några mil utanför Tierp, 50 mil hemifrån Sjuhäradsbygden i Boråstrakten där företaget normalt sett arbetar med skogsentreprenad, gräventreprenad, skogshandel och virkeshandel.

Terrängen här är mindre kuperad än de annars är vana vid, då de vanligtvis hanterar betydligt mer svårframkomligt underlag än här, vilket också är en av anledningarna till varför de valt maskiner från just Eco Log.

- Förutom den starka kranen hos Eco Logs skördare så kan man tack vare pendelarmarna ta sig fram och komma åt träd även i svårare terräng. Istället för att maskinen begränsar mig så är det jag som förare som hela tiden måste bli lite bättre och sträcka på mig lite mera för att kunna leva upp till kapaciteten hos maskinen, förklarar Frans Spetz.

Till gallringsskördarna har företaget valt att använda skotare från Gremo. Detta tack vare deras höga lastindex och att de lätta, smidiga skotarna kan ta sig fram i terrängen utan att orsaka onödiga skador, något som är a och o då man arbetar på uppdrag av små, privata markägare.

- Jag ser bara fördelar med att Gremo och Eco Log nu gått samman. På så vis kan man ta de bästa egenskaperna från Eco Log och de bästa egenskaperna från Gremo och sedan bygga en helt fantastisk skotare, avslutar Frans Spetz.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094