23948sdkhjf

Ponsse AB öppnar servicecenter i Uddevalla

Uddevalla blir basen när Ponsse utvecklar sin service i regionen. Etableringen innefattar kundmottagning, butik, verkstad och reservdelslager. Anläggningen blir värdefull också för företagets servicebussar.

Ponsses satsning i Uddevalla ingår i strategin att öka antalet anläggningar i egen regi.

– Bohuslän och Dalsland är sedan länge ett starkt fäste för Ponsse. Dessutom har vi kraftigt ökat vår försäljning under senare år – både i Västsverige och övriga landet. Detsamma gäller även för Ponsse globalt, berättar Urban Folkesson, eftermarknadschef på Ponsse AB.

Företaget har även tidigare haft en väl utbyggd serviceverksamhet i området, bland annat genom Linnarsson i Blidsberg AB, som kvarstår som servicelämnare. Satsningen som nu genomförs i Uddevalla inleddes redan för ett par år sedan.

– Vi rekryterade brett och fick ett väldigt bra resultat. Det gav oss möjlighet att dra igång utbildningar och utrusta servicebussar. Hösten 2019 rullade fältservicen igång. Att vi nu bygger upp ett servicecenter stärker satsningen ytterligare, konstaterar Urban Folkesson, glad över att företaget snabbt hittade ändamålsenliga lokaler.

– Förhoppningen är att vi ska kunna öppna hela anläggningen i början av april, berättar Tomas Andersson, platsansvarig. Vi kommer att ha ett omfattande lager av reservdelar redan från start. Det är viktigt för våra kunder, men också för våra servicetekniker i verkstad och fält.

Verkstaden är viktig när maskiner tas in för storservice, likaså för mer omfattande reparationer. Den kommer även att användas för utrustning och leveransservice av maskiner. Redan någon månad in på det nya året sker den första leveransen från Kasebergsvägen 8.

Utöver Tomas Andersson kommer anläggningen att bemannas av serviceteknikerna Jonathon Edwards och Christian Karlsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078