23948sdkhjf

Berg Timbers dotterbolag köper möbeltillverkare

Woodworks kby Bergs förvärvar Radical Wood Utemöbler. Woodworks köper upp Radical Wood Utemöbler

Radical Wood tillverkar hållbara tåliga utemöbler i en design skapad för ett skandinaviskt klimat.

Woodworks breddar sitt sortiment och satsar på hållbara utemöbler. Efter dialog under 2020 med varumärket Radical Wood, står det nu klart att Woodworks by Bergs förvärvar rättigheterna till varumärket.

Följden blir gemensamma möjligheter till att skala upp produktion och försäljning, skriver Woodworks i sitt pressmeddelande. 

Möblerna Radical Wood skapades för 15 år sedan i Åre, mestadels för privat bruk, av grundaren Johan Forsgren som har byggt utemöbler i Vaxholm, Whistler och Åre. Under den senare delen av 2018 har varumärket utvecklats till vad det är idag och en kollektion med främst utemöbler i unik design som är hållbara, tåliga och tillverkade i trä.

Woodworks har från starten 2020 haft fokus på hållbara träprodukter och ser utemöbler som ett perfekt tillskott till sortimentet. Tillsammans med Johan Forsgren, grundaren av Radical Wood, tas en kollektion i Linax Royalimpregnering fram. ”Next level” i hållbara utemöbler, designen har samma stil och andas Radical Wood precis som innan men får ett mycket längre underhållsintervall med en garantitid på 20 år. Den här produkten står sig på din altan i ur och skur.

- Jag fick kontakt med Bergs AB:s koncern-vd, Peter Nilsson, här i Åre och vi konstaterade att en sammanslagning kunde ge många synergier. När jag sedan träffade teamet bakom Woodworks by Bergs med deras entreprenöranda stod det klart, det här vill jag göra!” – Säger Johan Forsgren, grundare av Radical Wood – nu säljansvarig Radical Wood & säljare Woodworks hus.

Planen för Radical Wood under 2021 är ett ta fram möbelkollektioner i Linax, varav några även kommer att finnas i svart. I början av april kommer en ny webshop att lanseras, med möjlighet till förbokning redan i mars. 

 – Radical Wood är en satsning för Woodworks med möjligheter att stärka vårt erbjudande såväl till konsument- som projektmarknaden. Vi kommer sälja och distribuera högkvalitativa utemöbler med häftig design via vår kommande webhandel och kommer även i vår projektförsäljning bistå byggherrar, projektörer, företagare och kommuner med att skapa hållbara miljöer i trä. Med Johans stora erfarenheter av design, tillverkning och försäljning stärker vi också upp organisationen för framtida expansion, säger Woodworks vd, Per-Åke Bergh.

Woodworks By Bergs tillhör Bergs Timber koncernen. I koncernen tillverkas modulhus, elementhus, Attefallshus, fritidshus, utemöbler, fönster och dörrar och olika typer av träskyddsbehandlingar. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.074