23948sdkhjf

Skid-VM blir uthålligt med trä

Stora Enso är huvudsponsor för världsmästerskapen i nordisk skidsport i tyska Oberstdorf. Under tävlingarna, som äger rum mellan 23 februari och 7 mars, tillhandahåller Stora Enso förnybara produkter och innovationer tillverkade av trä för att bidra till ett hållbart och miljövänligt evenemang.

– Tävlingsförutsättningarna är väldigt annorlunda i år på grund av den pågående pandemin, men möjligheten finns fortfarande att göra detta till ett hållbart idrottsevenemang i toppklass. Vi är stolt sponsor och ser fram emot mästerskapet där vi kommer att bidra med ett urval av våra förnybara produkter. Vi kommer även att involvera lokalsamhället i aktiviteter som främjar en cirkulär bioekonomi, berättar Annette Stube, global hållbarhetschef på Stora Enso.

Stora Ensos produkter som kommer att användas av idrottare, tränare, journalister och evenemangspersonal under tävlingarna inkluderar träbaserade pokaler, podier, start- och målportar samt nedräkningsklockan för mästerskapet. Stora Enso tillhandahåller även medaljaskar, kontorspapper, matskålar, pappersmuggar och den exklusiva asken till den officiella VM-klockan, allt tillverkat av förnybara och återvinningsbara material.

Stora Enso kommer samtidigt att stödja lokalsamhället i Oberstdorf genom två initiativ. Dels kommer man att skänka trädplantor till ett återplanteringsprojekt i närheten av längdåkningsstadion i Oberstdorf. Aktiviteten genomförs i samarbete med Bayerns skogsmyndighet. Dessutom kommer företaget att arrangera en teckningstävling för grundskolan i Oberstdorf. Denna aktiviteten genomförs tillsammans med den lokala tävlingskommittén för världsmästerskapen i Oberstdorf.

Stora Enso har ett långsiktigt engagemang som sponsor av världsmästerskapen i nordisk skidsport. Oberstdorf 2021 blir fjärde gången som företaget sponsrar tävlingarna, efter att ha varit huvudsponsor i österrikiska Seefeld 2019 och finska Lahtis 2017, samt sponsor när mästerskapen ägde rum i Falun 2015. Stora Enso kommer även att agera huvudsponsor i Planica, Slovenien 2023 och Trondheim, Norge 2025.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063