23948sdkhjf

PacsOn flyttar och nybygger helt i Hedsbyn

PacsOn Papperspartner tar verksamheten från Skellefteå till Hedensbyn. Contractor uppför de nya lokalerna med en byggyta på 5 500 kvadratmeter.

– Vi genomför projektet i egen regi och vår ambition som fastighetsägare är att erbjuda funktionella lokaler anpassade för våra kunders behov, berättar Åsa Jonsson som är fastighetsansvarig på Contractor. 

PacsOn Papperspartner flyttar hela verksamheten i Skellefteå till Hedensbyn, där både butik och lager ska inrymmas på ett och samma ställe. På tomten som de tilldelats har den numera nedlagda Grillgubben tidigare huserat, men den kommer nu att rivas för att kunna bygga en ny fastighet.

Anbudsförfarandet vanns av Contractor, där Contractor bygg Skellefteå ansvarar för byggentreprenaden och Contractor Fastigheter tar sedan rollen som fastighetsägare när byggnaden står klar.

Målsättningen är att få klart med bygglov så snabbt som möjligt, för att byggstarten ska kunna ske i maj. Byggtiden är beräknad till ungefär ett år och tanken är att inflyttning in i sina nya lokaler sker sommaren 2022.

– Av erfarenhet vet vi att bygglovsärenden ibland kan dra ut på tiden, men det är vår förhoppning att projektet inte ska drabbas av segdragna handläggningstider, vi vill ju komma igång, berättar Åsa Jonsson, som är fastighetsansvarig på Contractor. 

PacsOn Papperspartner har sedan starten i Skellefteå 1988 vuxit från 1 anställd till att idag sysselsätta 24 personer och omsätta 109 miljoner kronor.

Företaget är en del av den rikstäckande PacsOn kedjan som finns på 15 orter i Sverige med en omsättning på ca 1,2 miljarder.  

PacsOn är leverantör av till exempel industriemballage, hygien- och städartiklar, skyddsprodukter och kontorsmaterial. I länet har de även en stark position inom kaffelösningar till företag. Pacson Papperspartner är idag utspridda på tre olika lokaler i Skellefteå. Från sommaren -22 så flyttas allt ihop till den nya lokalen på hedensbyns industriområde.

– Lagring lokalt och all personal på orten möjliggör en snabb och hög service som förenklar våra kunders vardag. Med denna långsiktiga satsning visar vi tydligt att vi kommer att hålla fast vid vårt lokala koncept i många år, säger Ulf Wiklund, VD PacsOn Papperspartner i Skellefteå.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.201