23948sdkhjf

Green Cargo fortsätter köra virke till Vallvik

Avtalet mellan Green Cargo och Vallviks Bruk som inleddes 2018 har förnyats.

Green Cargo och Vallviks Bruk fortsätter sitt samarbete för transporter av rundvirke från Malungsfors i Malung-Sälens kommun till massabruket i Vallvik. 2018 inleddes samarbetet med tågtransporter från Mora och fortsatte under 2019 från den nyöppnade virkesterminalen i Malungsfors.

– Vi framförde ett önskemål till Green Cargo om att börja hämta rundvirke med tåg från den nyetablerade terminalen i Malungsfors. Terminalen är ett strategiskt val för oss och vi är väldigt nöjda med att Green Cargo lyckades klara av att möta våra behov och starta dessa transporter, speciellt då en minskad belastning på miljön är en viktig fråga för oss. Sedan uppstarten 2019 har dessa tåg dessutom levererats med god kvalitet enligt förväntad plan, vilket vi också uppskattar hos Green Cargo, säger Mikael Jonsson, virkeschef på Vallviks Bruk.

Med järnvägstransporter i stället för vägtransporter minskade koldioxidutsläppen med 85 procent. Hittillas har 85 000 ton rundvirke körts sedan startern 2018.

– Att starta upp trafiken från Malungsfors var utmanande på många sätt men framförallt otroligt roligt. Tillsammans med bland andra våra säljare och lokförarinstruktörer inom Green Cargo samt externa parter betade vi av de utmaningar vi mötte och lyckades få igång ett nytt logistikupplägg där trafiken legat nere i mer än 20 år, säger Björn Andersson, lokförare och tidigare gruppchef i Borlänge på Green Cargo.

Terminalen i Malungsfors återinvigdes efter ett antal år i träda efter en gemensam satsning från kommun, lokala företag och skogsbolag. Järnvägen mellan Malung och Malungsfors återuppbyggdes och den övergivna terminalen rustades upp.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078