23948sdkhjf

Södra bildar affärsområde för strategiska satsningar

Södra bildar affärsområdet Innovation. Satsningen innebär ett stärkt fokus på nya lönsamma affärer, samtidigt som övriga affärsområden får mer kraft att utveckla den befintliga verksamheten. Catrin Gustavsson, i dag forskningsdirektör för Södra, blir ny affärsområdeschef.

Södra har de senaste åren satsat stort på nya produkter och nya marknader, med investeringar ibland annat byggprodukter, drivmedel och textilmaterial. Man säger själva att koncernstrategin handlar om att ”skapa en lönsam och hållbar tillväxt i en föränderlig värld”, och i denna maximera värdet av råvaran från medlemmarnas skogar.

Nu bildar man affärsområdet Södra Innovation, vid sidan av de existerande affärsområdena Skog, Wood och Cell.

– Södra ska växa hållbart och generera mer värde från varje kubikmeter av våra medlemmars skogar. För att lyckas med det behöver vi arbeta på både kort och lång sikt. Vi har två viktiga uppgifter framför oss: Att ständigt förbättra vår nuvarande kärnaffär och att utveckla nya affärer mot lönsamhet. Affärsområdet Innovation är ett led i arbetet. Det sätter fokus på kommersialiseringen av nya affärer samt på att bygga partnerskap och samarbeten, säger Södras vd Lotta Lyrå.

Utvecklingen av biodrivmedel kommer att finnas inom affärsområdet, liksom Södra Building Systems och OnceMore, som är massa för textilproduktion baserad på återvunnen textil och trä. Detta ska enligt Södra inte innebära några direkta förändringar i samarbetet med kunder eller affärspartners.

– Vi ska ta en större position i bioekonomin med hjälp av ett utvecklat innovationsarbete och fler partnerskap. Vi ska kommersialisera fler produkter med tydlig marknadspotential, som träkonstruktionslösningar och bioraffinaderiprodukter. Det kommer öka medlemsvärdet och bygga en verksamhet som kan möta kunder, leverantörer och en omvärld i förändring, säger Catrin Gustavsson, ny affärsområdeschef för Innovation från och med 10 mars.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093