23948sdkhjf

Norra skog väljer klimattransport för rundvirket

Inlandståg blir Norra Skogs primära leverantör för leveranser på tåg av rundvirke.

Skogsägarföreningen Norra Skog och logistikföretaget Inlandståg fördjupar sitt samarbete för att skapa effektiva och klimatvänliga transporter av trä.

Många av Norra Skogs medlemmar har sina skogar i inlandet och där har Inlandståg en unik lokal förankring och erbjuder snabba och säkra godstransporter året runt.

Skogsägarföreningen Norra Skog och logistikföretaget Inlandstågs fördjupade samarbete innebär att Inlandståg blir Norra Skogs primära leverantör för leveranser på tåg av rundvirke. Inledningsvis omfattar avtalet minst tre omlopp per vecka bland annat från Storuman, Hissmofors, Sikås, Bastuträsk och Ånge till framförallt Husum. I samband med samarbetet investerar Inlandståg i tågskyddsystemet ERTMS.

– Det här är verkligen helt rätt utefter våra medlemmar behov. Norra Skog är verksam över halva Sveriges yta och Inlandståget ger oss en flexibilitet att styra volymerna till de kunder som behöver den bäst, säger Patrik Jonsson, virkeschef vid Norra Skog.
– Vi på Inlandståg är oerhört glada över samarbetet med Norra Skog och att vi ges möjligheten att utveckla både vår affär och Norra Skogs på både lång- och kort sikt, berättar Maria Cederberg, vd Inlandståg. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078