23948sdkhjf

Karl Hedin frias av tingsrätten

De fyra personer som åtalats för förberedelse och medhjälp till förberedelse till grovt jaktbrott frikänns av Västmanlands tingsrätt. 

De fyra personerna åtalades för att ha hanterat gift i syfte att döda varg samt grovt jaktbrott genom att ha varit ute på jakt i syfte att döda varg.

Enligt tingsrätten nådde den bevisning som åklagaren åberopat inte upp till det beviskrav som gäller i brottmål.

Karl Hedin äger och driver träindustriföretaget AB Karl Hedin, med säte i Fagersta, vilket grundades av hans farfar Karl Hedin. Han och en annan person åtalades även för att en dag i oktober 2018 ha varit ute i skogen och sökt efter varg i syfte att döda varg. Även i denna punkt har tingsrätten frikänt de tilltalade från brott. Enligt tingsrätten har det framkommit att de tilltalade befann sig på den plats som åklagaren gjort gällande och att de letade efter varg inför en planerad älgjakt i området, men enligt tingsrätten har åklagaren inte bevisat att de sökte efter varg i syfte att döda den.

Åklagaren har åberopat omfattande bevisning till styrkande av industriledarens vargmotstånd. De tilltalade har å sin sida lagt mycket arbete på att kritisera polisutredningen. Ingen av dessa omständigheter har dock legat till grund för tingsrättens bedömning.

– Vid vår bedömning av den bevisning som åberopats i målet har vi kommit fram till att åklagaren med sin bevisning inte har nått upp till beviskravet i brottmål. Därmed har vi inte haft anledning att pröva de tilltalades egen bevisning, säger rättens ordförande rådmannen David Viktorsson Harrby.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093