23948sdkhjf

Stihl satsar på eldrift

Stihls dotter går ihop med elföretag för att underlätta satsningen på eldrivna produkter.

ZAMA Coperation, ett dotterbolag till STIHL, har bildat ett gemensamt bolag med Elrad International Group avseende tillverkning av elektroniska komponenter. Verksamheten i det gemensamma och nybildade bolaget ZE Electronic Manufacturing Service Ltd. startar i slutet av 2021.

ZAMA Corporation som är ett dotterbolag till STIHL har tillsammans med Elrad International Group undertecknat ett joint venture-avtal som nu godkänts av berörda myndigheter. ZAMA äger 51 procent och Elrad Group resterande 49 procent av det nybildade bolaget ZE Electronic Manufacturing Service Ltd.STIHL och Elrad Group har haft en nära affärsrelation under många år som nu utvecklas ytterligare. 

– Vår gemensamma satsning är en viktig byggsten i STIHL koncernens batteristrategi. Det bidrar med ytterligare kompetens inom elektronikområdet, ökar produktionsdjupet och skapar mervärde, säger Martin Schwarz, styrelseledamot för STIHL Produktion och Material.

STIHL har under lång tid fokuserat på en blandning av bensindrivna och batteridrivna produkter, och fokuserar nu extra på batteri. Detta snabbt växande segment uppgick till cirka 15 procent av STIHL koncernens omsättning under 2019. Koncernens egen högautomatiserade batteriproduktion har varit i drift i Waiblingen sedan 2019 och bidragit till omfattande expertis inom batterisegmentet. STIHL levererar egentillverkade batterier till kund för att möta den ökande efterfrågan på batteridrivna produkter.

– Det är en stor och viktig investering i vår satsning på batteridrivna produkter och att säkra framtida leveranser. Jag har stor tilltro till det nya bolaget och hur denna satsning kommer att stärka vårt kunderbjudande, säger Kjell Svensson, vd för STIHL Norden.

Det nybildade företaget, ZE Electronic Manufacturing Service Ltd, planeras starta sin verksamhet vid ZAMAs produktionsanläggning i Filippinerna i slutet av 2021 och generera mer än 175 nya arbetstillfällen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094