23948sdkhjf

Woody satsar på spårbarhet

Ytterligare fyra anläggningar inom Woody Bygghandel har nu anslutit sig till kedjans spårbarhetscertifiering av virke enligt kraven för spårbarhet enligt FSC och PEFC. – Det här gör oss ännu mer konkurrenskraftiga, säger Patric Wichmann, miljö- och hållbarhetschef för Woody Bygghandel.

– Material från ansvarsfullt brukade skogar har vi sålt i många år, understryker Patric Wichmann. Det certifieringen innebär är att vi kan dokumentera ursprunget på ett sätt som är vattentätt i våra kunders egna certifieringsprocesser.

Det här är viktigt för flera kategorier av kunder: stora koncerner, som bygger enligt certifieringskriterier som Svanen och Miljöbyggnad, leverantörer till fastighetsbolag som har certifierade byggnader – och för hushållskunder som tycker att det är viktigt skogsindustrin tar ansvar för hållbart skogsbruk.

– Trycket på att kunna leverera certifierat material stiger. Ju fler företag och privatpersoner som tycker att hållbarhet är viktigt, desto högre blir efterfrågan och ännu fler delägare i Woody Bygghandel kommer därför att ansluta sig till systemet under året.
Miljöcertifiering är dock ofta en lång process i många steg.
– En viktig del av mitt jobb är att göra det enkelt för nya delägare att komma in i systemet, säger Patric Wichmann. Vi har därför tagit fram en enkel checklista som innebär att när man har avverkat punkterna där är man också mogen att granskas och certifieras.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093