23948sdkhjf

Nordic Paper vill stänga massalinje

Nordic Paper har idag beslutat att inleda fackliga förhandlingar om en omstrukturering av produktionen vid bolagets anläggning i Säffle. 

Avsikten är att produktionen av pappersmassa i Säffle ska upphöra under fjärde kvartalet 2021 och ersättas med externt inköpt massa. För detta syfte har beslut även fattats om en investering under 2021 i anläggningen på omkring 70 miljoner kronor med syfte att framförallt effektivisera hanteringen av den externt inköpta massan.

De planerade åtgärderna möjliggör en ökning med cirka 10 procent av anläggningens produktionskapacitet för naturliga greaseproofpapper. Nordic Papers bedömning är att bemanningen kommer att minska med cirka 20 arbetstillfällen. 

Nordic Papers produktionsanläggning i Säffle består idag av en massalinje och två pappersmaskiner som producerar naturliga greaseproofpapper. Pappret säljs för användning i livsmedelsapplikationer till exempel som bakplåtspapper eller bakformar. Medan pappersproduktionskapaciteten om idag 33 000 ton per år gör anläggningen till en av de större producenterna av greaseproofpapper i världen, är anläggningens massalinje en av de allra minsta i Europa.

– Omstruktureringen i Säffle är ett viktigt steg för Nordic Papers långsiktiga utveckling. Anläggningen har en lång historia med massaproduktion och genom att omstrukturera produktionen enligt förslag skulle vi utöka vår konkurrenskraft och säkra vår position som världsledande producent av greaseproofpapper, säger Anita Sjölander, vd för Nordic Paper. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109