23948sdkhjf

Sveaskog höjer timmerpriser i norr

Efterfrågan på sågade trävaror i norra Sverige är stark. För att stimulera utbudet av timmer skruvar Sveaskog upp de redan höga timmerprislistorna i norra Sverige. Prishöjningen är 30-50 kr/ kubikmeter fast under bark, och gäller från den 1 maj.

– Våra timmerkunder upplever god efterfrågan och ökande priser på sina färdiga produkter Våra väl utvecklade kundsamarbeten och effektiva leveranskedja ger nu möjlighet att ytterligare öka ersättningsnivån till våra leverantörer, säger Anette Waara, chef Sveaskogs marknadsområde Nord.

Sågverken går för högtryck för att nyttja det gynnsamma marknadsläget, och därför är efterfrågan hög på såväl gran- som talltimmer just nu, säger Erik Levén, kundansvarig Sveaskogs marknadsområde Nord. För skogsägarna är det därmed läge att passa på att avverka timmerskog. Även efterfrågan på massaved växer sig starkare i och med att de höga lagren sjunkit under vintern, så vi är mycket angelägna om att även kontraktera gallringar. Vi har under en längre period noterat att priserna på timmer haft en stigande trend utan att marknadsprislistorna i norra Sverige följt med upp.

Prishöjningen är 30-50 kronor per kubikmeter fast mått under bark och avser främst tall- och grantimmer med toppdiameter från 14 centimeter i Norrbotten och Västerbotten. Även priserna på klentimmer och kubb är uppjusterade.

Massavedspriserna är oförändrade. För aktuella timmerpriser i övriga delar av landet uppmanas skogsägare att vända sig till sin närmaste virkesköpare på Sveaskog.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109