23948sdkhjf

Eco Log nu även i kranspetsen

Nu breddar Eco Log sitt sortiment genom en egen aggregatserie med fyra modeller av skördaraggregat. Eco Log blir därmed en komplett tillverkare av skogsmaskiner och erbjuder maskiner och helhetslösningar för att bedriva lönsamma och högproduktiva skogsbruk världen över.

Eco Log ́s nya aggregatserie har sin grund i den välbeprövade och gedigna SP-tekniken som nu har anpassats och optimerats för just Eco Logs skördare. Konstruktionen hos aggregaten utgår från lågfriktionskonceptet där kombinationen av fem olika lösningar genererar aggregat med imponerande produktivitet, tålighet och minimala underhålls- och förbrukningskostnader. Dessutom har Eco Logs egna aggregat utrustats med Eco Log Saw Control, ett patenterat system som minimerar kaptiden oberoende av yttre påverkan såsom trädslag eller avverkningstyp.

När de nya skördaraggregaten och systemet Eco Log Saw Control nu lanseras kan Anders Gustafson, vd vid Eco Log, konstatera att resultatet mer än väl lever upp till förväntningarna.

– Våra nya aggregat går väldigt bra och reaktionerna vi fått från de kunder som hunnit prova dem är att de är oerhört snabba och har en mycket tillförlitlig längdmätning, säger Anders Gustafson. Grunden i aggregatens konstruktion är resultatet av över fyrtio års utveckling, kvalité och kunnande som nu har skräddarsytts och vidareutvecklats för att uppnå högsta effektivitet tillsammans med Eco Logs skördare. Vi vet sedan tidigare att våra skördare utmärker sig genom sin höga produktivitet. Tillsammans med vår nya aggregatserie tar vi nu produktiviteten till ytterligare en nivå.

De senaste två åren har Eco Log vuxit stadigt och successivt utökat utbudet av såväl skördare som skotare – något som resulterat i ett av marknadens mest heltäckande sortiment. Den egna aggregatserien utgör därmed nästa steg i en långsiktig utvecklings- och tillväxtstrategi.

– Vi tror mycket på våra nya skördaraggregat och det känns fantastiskt att få presentera både dem och Eco Log Saw Control för marknaden och därmed bredda vårt sortiment ännu mer. Vi kommer ju naturligtvis också att fortsätta erbjuda aggregat från Log Max precis som tidigare. Det ger kunder som väljer Eco Log tillgång till ett mycket brett utbud med stora valmöjligheter – precis som det ska vara, säger Anders Gustafson.

Fakta om Eco Log ́s nya serie skördaraggregat

Eco Log ́s aggregatserie består av fyra modeller:

Eco Log 461 LF – ett smidigt och snabbt aggregat med låg vikt som enkelt hanterar gallringar även i de mest svåråtkomliga bestånd.

Eco Log 561 LF – ett högproducerande allroundaggregat som hanterar allt från klena gallringar till lättare slutavverkning.

Eco Log 661 LF – ett starkt och smidigt högprestanda-aggregat för alla typer av slutavverkning.

Eco Log 761 LF – ett kraftfullt och pålitligt aggregat som med högsta prestanda och effektivitet hanterar även de grövsta jobben och tuffaste slutavverkningarna. § Samtliga aggregat har konstruerats enligt lågfriktionskonceptet som består av fem

lösningar för att uppnå högsta produktion, optimal bränsle- och energiförbrukning samt minimala underhållskostnader. Aggregaten arbetar hela tiden med optimerat tryck och bärkraft mot stammen vilket resulterar i snabb matning och minimal friktion mellan stam och aggregat. Eco Log Saw Control – ett patenterat system som säkerställer att varje kap optimeras utifrån de yttre förutsättningar som råder. Tack vare en länk mellan basmaskin och aggregat utförs varje kap med högsta effektivitet utan att föraren behöver ändra några grundinställningar för olika trädslag. Oavsett blandskog eller den allra grövsta slutavverkning Eco Log Saw Control optimerar varje kap för en tidseffektiv och högproduktiv avverkning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094