23948sdkhjf

Sverige redo försvara Nordiska Mästerskapen

Den 28 augusti möts svenska och norska eliten inom Stihl Timbersports för att göra upp under Nordiska Mästerskapen 2021. Under lördagen utses en nordisk mästare i Rookie-, Intermediate- respektive PRO-klassen och svenskarna är redo att försvara titlarna från senaste mästerskapet.

Nästan två år har gått sedan Nordiska Mästerskapet i extremsporten Stihl Timbersports senast gick av stapeln. Då i norska Dølemo och trippelvinst för Sverige. Nu kommer norrmännen till Sverige och är laddade för revansch. Ett möte som nuvarande nordiske mästaren Ferry Svan ser fram emot och satsar hårt på att försvara.

– Jag känner mig i god form och fick ett bra bevis på det under European Nations-kvalet i början av juni. Jag fortsätter att träna och jobba hårt för att höja min lägsta nivå ytterligare. Det ska bli kul att tävla mot norrmännen igen och det är alltid en bra kamp under Nordiska Mästerskapen. Senast var det tight in i det sista och det blir det säkert även i år, säger Ferry Svan som alltså innehar titeln Nordisk mästare sedan 2019. 

Ferry Svan tävlar nu liksom då i PRO-klassen vilken går av stapeln under lördagseftermiddagen, medan Rookies och Intermediates möts under förmiddagen. Denna gång tävlar Rookies och Intermediates samtidigt och ibland i samma heat, men om bästa möjliga resultat i respektive tävlingsklass. Detta år arrangeras ingen officiell lagtävling.

Det kommer bli en tuff kamp då konkurrensen är hård och atleterna laddat länge för att mötas yxa mot yxa. 2020 uteblev Nordiska Mästerskapen på grund av pandemin och Nordiska Mästerskapen 2021 i Stenkullen utanför Göteborg blir första tävlingen på två år där grannländerna möts på tävlingsscenen.

– Det är väldigt kul att vi nu är igång på riktigt igen och kan arrangera även denna typ av tävlingar. Liksom atleterna är resten av organisationen supertaggade och ser mycket fram emot Nordiska Mästerskapen. Konkurrensen är stenhård och jag tror det kommer bli en jämn kamp in i det sista, säger Emma Birgersson, PR- & kommunikationsansvarig Stihl Timbersports.

För de norska atleterna står även den nationella mästartiteln på spel då atleten med bästa resultat i Rookie respektive PRO-klassen, kröns till Norsk mästare 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.236