23948sdkhjf

Tufft för svenskarna i Timbersports

I lördags inleddes den internationella tävlingssäsongen i Stihl Timbersports med både det europeiska juniormästerskapet och den prestigefyllda tävlingen European Trophy. Edvin Karlsson, Orsa, Calle Svadling, Bjursås, och Emil Hansson, Mora, representerade Sverige och knep en sjundeplats, en sjätte och en delad 13:e plats.

Efter två års frånvaro gjorde den fysiskt krävande Stihl Timbersports European Trophy äntligen comeback i lördags. De 16 främsta europeiska atleterna gjorde upp om den prestigefyllda Trophy-titeln i spännande utslagningsheat.

Trots en stark inledning i tidskvalet räckte det inte hela vägen för svenskarna. Emil Hansson som debuterade i European Trophy fick tacka för sig i första rundan efter en diskvalificering mot den mer erfarne belgiske Marten Koen. Calle Svadling, som senast tog brons, nådde fram till kvartsfinalen där han mötte den starke fransmannen Pierre Puybaret, som senare slutade på en andraplats.

– Jag kände att jag var i bra form innan tävlingen och när jag tog en tredjeplats i tidskvalet, säger Emil Hansson. Men jag kunde ha gjort flera delar bättre. Jag är ändå ganska nöjd med min prestation och det var en bra erfarenhet. Nu ska jag ladda om till European Nations Cup nästa helg. 

Överst på prispallen vid kvällens slut stod Michal Dubicki, Polen, som försvarade sin titel från senast European Trophy ägde rum.

 

Rookie European Championship

Under dagen avgjordes även det europeiska juniormästerskapet. Tävlingen som annars är ett världsmästerskap fick en anpassad form på grund av pandemin med endast europeiska atleter. Svenske Edvin Karlsson från Orsa har haft en snabb utveckling de senaste åren. Målet inför tävlingen var en mittenplacering då konkurrensen är hård. Efter bra placeringar i två av fem grenar samt ett personligt rekord i Single Buck slutade svensken på en sjundeplats, endast en poäng från att hamna bland de topp sex bästa atleterna och därmed gå vidare till sista rundan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109