23948sdkhjf

Ferry Svan vann igen

Under söndagen hölls World Trophy European Qualifier i Schweiz, kvaltävlingen om sex platser till World Trophy 2022. Svenske Ferry Svan var i toppform och satte både nordiskt och europeiskt rekord när han besegrade europaeliten.

Den 17 juli stod det klart att svenska atleterna Ferry Svan och Emil Hansson blev de som skulle representera Sverige i nästa kvalsteg mot World Trophy 2022, nämligen det europeiska kvalet World Trophy European Qualifier. I söndags var det dags, då sexton av Europas toppatleter slöt upp i Aigle, Schweiz, för att göra upp om sex kvalplatser i det fysiskt krävande Trophy-formatet, där atleterna på snabbast möjliga tid ska genomföra fyra grenar på rad – Stock Saw, Single Buck, Underhand Chop och Standing Block Chop.

– Dagen började inte bra, jag slarvade och strulade till det i tidskvalet, berättar Ferry Svan. Därav fick jag en tuff resa genom resterande heat, men jag skärpte till mig och tog mig till final. Nu ska jag hem, kolla igenom detaljerna och ladda upp inför Individuella VM den 2 oktober, säger Ferry.

Emil Hansson placerade sig på en fjortonde plats, efter att ha gett brittiske atleten Elgan Pugh en jämn, första utslagningsduell – där Emil också satte personbästa med en tid på 1:13.86 minuter. Emil, endast 22 år gammal, var yngst i kvaltävlingen och har under 2021 äntrat PRO-klassen för första gången. Helgens internationella kvalificeringstävling var en bland de första europeiska tävlingarna för Emil, som också placerade sig på en tredjeplats i Nordiska

Kvalificerade för World Trophy 2021

Ferry Svan, Sverige

Martin Komárek, Tjeckien

Koen Martens, Belgien

Elgan Pugh, Storbritannien

Michal Dubicki, Polen

Pierre Puybaret, Frankrike

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.095