23948sdkhjf

Stihl förnyar styrelse

Ingrid Jägering utnämns som ny styrelsemedlem för Finance and Information Technology på Stihl AG. Hon efterträder Karl Angler, som lämnar företaget i samband med att hans styrelsekontrakt löper ut och att han fyller 66 år i slutet av 2022. Det innebär att styrelsen består till 50 procent av kvinnor, från och med 1 januari 2023.

Ingrid Jägering kommer att ingå i den exekutiva styrelsen på Stihl från och med den 1 januari 2023, möjligen något tidigare. Uppdraget innefattar ekonomi, verksamhetsstyrning, finans, IT och förvaltning av företagsinvesteringar. På rekommendation av Stihl Advisory Board har Ingrid Jägering utsetts enhälligt av Supervisory Board till styrelsen för en tre års period.

– Ingrid Jägering är en utmärkt chef för vårt familjeägda företag. Hon har en omfattande finansiell expertis inom ett brett spektrum av branscher och tvärkulturella sammanhang. Hon har också en lång erfarenhet av genomförandet av stora transformationsprojekt, säger Dr Nikolas Stihl, ordförande i Stihl Advisory and Supervisory Board.

  Nuvarande styrelseledamot på Finance and Information Technology på Stihl AG, Karl Angler, har under nästan två decennier arbetat framgångsrikt på företaget. Angler började år 2002 som Vice President Finance i det amerikanska dotterbolaget i Virginia Beach, som är det största utländska dotterbolaget inom Stihl-gruppen. 2011 blev Angler utsedd till "Årets CFO" av Virginia Business Magazine 2011. I maj 2012 tog Karl Angler över styrelsen inom finans, verksamhetsstyrning, informationssystem och service vid det tyska huvudkontoret.

  – Vi vill tacka Karl Angler för det mycket framgångsrika arbetet på Stiihl under de senaste två decennierna. Anglers arbete bidrog inte bara till vår utmärkta affärsprestanda, utan banade också väg för STIHL-gruppens mycket solida ekonomiska struktur. Som ledamot i styrelsen har vi honom att tacka för viktiga strategiska beslut och den framåtblickande riktningen av hans ansvarsområden, liksom vårt globala IT-landskap, säger Nikolas Stihl.

  Ingrid Jägering startade sin karriär 1986 i samband med en industriell ledarutbildning hos Siemens AG i Tyskland. Fram till 2012 var hon anställd hos bolaget i flera olika ledande befattningar, både i Tyskland och utomlands. I mer än tio år var hon en del av bolagets företagsledning. Senast i rollen som verkställande direktör och ekonomichef för division Wind Power på Siemens Wind Power AS i Danmark. Jägering arbetade därefter i 4 år som verkställande direktör och CFO för olika affärsenheter på MAN Diesel & Turbo SE i Tyskland, innan hon utnämndes till CFO, ledamot i styrelsen och arbetsdirektör på Osram Opto Semi-conductors GmbH i april 2016. Ingrid Jägering har varit ekonomichef och arbetsdirektör på börsnoterade Leoni AG sedan augusti 2019.

  Kommentera en artikel
  Meddela redaktionen
  Utvalda artiklar

  Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

  Sänd till en kollega

  0.078