23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Södra Skogsägarna Ekonomisk Förening

Södra grundades 1938 och är Sveriges största skogsägarförening med mer än 51 000 skogsägare som medlemmar. Vi erbjuder våra medlemmar skogliga produkter och tjänster av hög kvalitet från plantering och skogsvård ända fram till slutavverkning. Produktionseffektivitet i balans med naturvård finns med i allt vi gör. Sverige är ett föredöme när det gäller att ta vara på skogen och Södra har en stor roll i det.

Medlemmarnas skogsgårdar försörjer våra industrier med skogsråvara. Södra är också en internationell skogsindustrikoncern med 3 400 medarbetare runt om i världen. Omsättningen 2017 var 20,5 miljarder kronor. Vi har en av Europas största sågverksrörelser där vi producerar trävaror. Bygghandeln är vår största kundkategori och drygt 70 procent av försäljningen exporteras. Södra är en världsledande producent av massa och i våra massabruk producerar vi pappers- och textilmassa och grön energi. Våra bruk är ledande inom modern och effektiv industri, och nu investerar vi ytterligare i dem för att öka vår kapacitet. Överskottet av den gröna energin bidrar till flera orters energiförsörjning. 

Vi tar vara på alla delar av trädet och utvecklar kontinuerligt nya produkter ur den fantastiska råvara som skogen ger. Innovation är ett centralt område för oss, och genom vår forskning har vi bland annat tagit fram material såsom biodrivmedel, som kan ersätta fossila produkter. Genom värdeskapande relationer och långsiktigt agerande visar Södra vägen för nästa generations skogsbruk.

Fakta om Södra Skogsägarna Ekonomisk Förening

Adress
Södra Skogsägarna Ekonomisk Förening
Skogsudden
351 89 Växjö
Se på karta

Region
Sverige
Kronobergs län
Växjö kommun

Telefon: +46 0470-890 00

VAT nummer: SE729500378901

Se hemsidan

Contact Persons

Matias Strömberg
Direkt telefon: +46 0470-891 83

Sänd till en kollega

0.106