23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Jonisering i mognadsrum minskat köttsvinn vid skärning upp till 75%

Erbjuds
Förfallodatum
den 26 november 2022

Temperatur och fuktighet i klimatrum är välkända utmaningar som kan orsaka mögeltillväxt. Möglen uppträder först i luften och senare förorenas produkterna via möglen i luften.

Det är viktigt att kunna kontrollera temperatur och fuktighet i förvarings- och mognadsrum, eftersom produkter såsom skinka, korv och långmognade ostar och nötkött måste kunna tåla mognad genom en lång mognadsprocess tills produkterna har fått rätt konsistens och PH-nivå, och denna process ger en stor viktminskning som främst består av vätska och fukt.

Konkret problem i mognadsrum för långmognat nötkött

Öxneholm producerar och levererar välsmakande kvalitetskött i Danmark med fokus på att leverera det läckraste köttet som kan tillverkas på ett hållbart sätt, med vetskap om att köttproduktionen inte är klimatvänlig. Precis därför väljer företaget hållbara lösningar när det gäller mikrobiologiska utmaningar, och FHS Scandinavias lösningar är alltid kemikaliefria och baserar sig på naturens egna lösningar.

Öxneholm kontaktade FHS Scandinavia eftersom de, liksom industrin i allmänhet, har upplevt ökad tillväxt av mikrobiologi i luften i mognadsrummen där deras långmognade nötkött hänger. Samtidigt går utmaningen ut på att de vill lösa problemet med tillväxten av mikrobiologi i mognadsrummets kylindunstare UTAN KEMIKALIER.

Jonisering - En lösning för att desinficera luften utan kemikalier 

En lösning för att desinficera luften utan kemikalier och med naturens egna metoder är

jonisering

. FHS Scandinavias representant undersökte förhållandena i mognadsrummen och tog samtidigt luftprover för att uppskatta behovet av jonisering samt för att kunna dokumentera resultat före och efter.

 Med FHSs erfarenhet av jonisering var vi övertygade om att vi skulle kunna göra en skillnad i mognadsrummen på Öxneholm, och därför kunde vi erbjuda Öxneholm ett "No Cure No Pay"-avtal.

 Minskat köttsvinn vid skärning upp till 75%

Efter några månader var det inte svårt för Öxneholm att fatta rätt beslut vad gäller lösning av problemet med mögel i mognadsrummet med det långmognade nötköttet. Nu är luften god och ren i mognadsrummen och den förorenar inte längre deras kvalitetsnötkött. Därför var det också enkelt att beräkna installationens återbetalningstid. Den blev väldigt kort, eftersom Öxneholms köttsvinn vid skärning och beredning av nötköttet minskade avsevärt upp till 75%, vilket av både ekonomiska och hållbara skäl var ett viktigt argument för att fortsätta med joniseringsinstallationen i mognadsrummen.

 FHS Scandinavia säljer Airgenic AS specialutvecklade joniseringsutrustning för klimatrum, läs mer om Airgenics produkter på

www.airgenic.com

.

 

 
Leverantör
FHS Scandinavia ApS

FHS Scandinavia ApS
Strandgade 18
5683 Haarby
Danmark

Bjørn Parelius
Telefon: +45 27626173

Se fler tjänster
Se hela profilen
Kontakta leverantör

Sänd till en kollega

0.172