23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

STOPPA matspill redan i frukt- och grönsakslagret

Erbjuds
Förfallodatum
den 26 november 2022

De största utmaningarna i frukt- och grönsaksbestånden är eten, mögel och dammpartiklar i luften. Men få är medvetna om att luften kan hållas ren lätt och billigt med jonisering.

För att säkerställa att de färska produkterna inte blir till avfall innan de konsumeras är lagerförhållandena en viktig fokuspunkt för företagen. Idag gör frukt- och grönsakslagren en stor insats för att minska sitt avfall, och  för att neutralisera eten som lagras naturligt i luften. Lagren använder dessutom extra resurser på rengöring för att förebygga mögel och damm. Men få företag är medvetna om att de kan hålla luften ren på ett enkelt och billigt sätt med jonisering – en luftreningsteknik som är inspirerad av hur jonerna renar luften i naturen.

Jonisering kan även användas i lastbilens förvaringsrum under transporten av frukt och grönsaker på väg ut till butiker och konsumenter.

 Läs vårt fall och bli inspirerad att göra mer av onödigt lageravfall:

PROBLEM:  I Norge har Coop, Bama och Bare liksom andra frukt- och grönsaksgrossister jonisering i sina lager av frukt och grönsaker.  Joniseringen har vanligtvis installerats efter att lagret har upptäckt mögel på väggarna eller hittat extra mögel på frukt och grönsaker, vilket ger ökat spill. Man försöker reducera den stigande mögeltillväxten genom ökad rengöring, men eftersom mögel finns i luften är det svårt att eliminera det.

LÖSNING:   Ett exempel är att en kund hänvänder sig till FHS Scandinavia, eftersom den har tidigare har goda erfarenheter av att lösa mögelproblem i kylrum med hjälp av jonisering i befintliga luftcirkulationssystem i andra Coop-lager. Därför installerades en Air4000 i kylanläggningen och joniseringssystemets faktiska storlek anpassades efter mängden luft som recirkuleras i det stora lagerrummet. 

RESULTAT: Mögel, eten och damm elimineras i en sådan utsträckning att den recirkulerade luften i frukt- och grönsakslagret inte längre utgör grogrund för mikrober i luften. Resultatet är längre tid mellan rengöringsintervallen, svinnet minskar och inomhusklimatet för lagrets anställda förbättras. Mängden spill är emellertid något säsongsbetonad, men i allmänhet reduceras mängden kasserad frukt och grönsaker märkbart med jonisering. Anläggningen betalade sig på kort tid bara på sparad rengöring. Minskat spill och bättre inomhusklimat följde med som ytterligare bonusfördelar.

Att joniseringen hade en märkbart positiv effekt på inomhusklimatet innebar att företaget sedan installerade jonisering i deras befintliga ventilationssystem i administrationen och på kontoren, anpassad och installerad av FHS Scandinavia.

LÄS andra

FALL på vår hemsida

, där MATAVFALLET också reduceras i mejeri- och köttindustrin
Leverantör
FHS Scandinavia ApS

FHS Scandinavia ApS
Strandgade 18
5683 Haarby
Danmark

Bjørn Parelius
Telefon: +45 27626173

Se fler tjänster
Se hela profilen
Kontakta leverantör

Sänd till en kollega

0.141