23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Så inreder du hallen med tavlor 2019

Din hall är bland det första som besökare i ser, så se till att du inreder dess väggar med fina handmålade tavlor. Här hittar du vackra tavlor för din hall

När du har besökare hemma så är din hall ofta bland de första de ser när de kliver in i ditt hem. Med det i åtanke så är det såklart viktigt att dina besökare får ett så bra intryck som möjligt av din hall. Men vad kan man göra egentligen när man inreder eller dekorerar just hallen? Hur ska man tänka när det kommer till motiv, färger och framförallt konstverk och tavlor för din hall? Läs mer i våran guide här.

Välj rätt motiv för ett bra första inttryck
När det kommer till tavelmotiv så kan det vara bra att tänka på balans, speciellt i relation till andra föremål och dekorationer som också kan finnas i hallen.

Tar andra konstverk eller möbler mycket plats i hallen? Då kan ett lugnare och mer avslappnat motiv passa fint. Om det inte finns så mycket annat som konkurrerar om uppmärksamheten i vardagsrummet, då kan det vara trevligt att ha ett motiv som tar mer plats på din tavelvägg i hallen.

Vad vill du skicka för budskap?
Det finns en rad olika sorters motiv när det kommer till tavlor. Oavsett om du gillar mer realistiska eller abstrakta motiv så är det viktigt att din konst sätter tonen redan från första rummet i ditt hus.

När det kommer till att välja tavlor så beror också på vad du har att jobba med vad gäller utformning av hallen. T.ex. så kan vi för hallen rekommendera grupptavlor då de passar alldeles utmärkt för en avlång hallvägg. Citylife och Savannah två exempel från vår egna webbutik som skulle passa bra i din hall.

Välj en färg som passar bra in i ditt vardagsrummet
Gillar du svartvita motiv? Eller vill du kanske ha in mer färg i ditt vardagsrum? Då kan en abstrakt tavla passa fint på väggen i hallen. Våra abstrakta tavlor är handmålade med oljefärg och kan pigga upp ett annars ganska trist rum eller hall.

Och appropå färg, visste du till exempel att årets färg 2019 är korall (officiellt namn är Pantone® 16-1546 Living Coral)?

Dekoration vs förvaring
Det går inte att bortse från att din drömtavelvägg i hallen kommer få konkurrera med förvaring såväl som väggkrokar och klädhängare för utrymme och space. Försök ta ett helhetsgrepp när det kommer till din hall och planera så att både de mer praktiska komponenterna av din hall (som t.ex. förvaring och garderob) får plats. 

Det sista du vill är att din fina konst inte får det utrymme eller andrum som krävs för att göra ett starkt och bra inttryck på dina besökare.

Glöm inte bort belysningen
Det är viktigt att det finns bra belysning i hallen så att gäster lätt kan se och uppskatta din tavelvägg. Här gäller det att tänka på helheten i rummet: Beroende på hur mycket dagsljus som kommer in i din hall så bör du tänka på att ha både bra takbelysning och eventuellt en snygg vägglampa också för att få ut det mesta av din tavelvägg.

Trender kommer och går, men det allra viktigaste är förstås att du själv är nöjd med resultatet. Vi hoppas det här inlägget har gett dig lite tips på hur du kan inreda din hall under 2019.

Sänd till en kollega

0.016