23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Är du ägare av en stuga i skogen?

Det är härligt men som ägare av en stuga i skogen följer det många förpliktelser med.

Beroende på stugans skick så är det mycket att se till. Om det ligger mycket skog runt omkring kan det bli mossa på taket och då måste det tas bort för det är inte sunt för huset i längden. I vissa fall kan det vara så att man har köpt tomten mer än huset som ligger på det och då kan en demontering av stugan vara nödvändig för att på så sätt bygga om och bygga till.

Håll efter
Om du vill att ditt hus ska framstå i bra skick i lång tid så är det viktigt att hålla efter det ordentligt. Se till att kratta undan alla löv och stänga av vattnet när du lämnar huset för vintern. Att glömma att stänga av vattnet kan i slutändan bli en dyr historia. Något som inte alla kommer ihåg och lätt glömmer är att stänga av infravärmare utomhus. Det är verkligen att elda för kråkorna.

Hugg ner ett visst antal träd runtomkring stugan
Det är mysigt att ha en stuga i skogen men se till att det inte är för mörkt runt omkring den med träd och liknande för det kan innebära att det blir för fuktigt. Fuktiga stugor är inte sunt. Mossa på taket ska bort nästan på direkten.

Följer du ovanstående råd är du en bit på väg mot att hålla din stuga i ett bra skick trots att skogen har en viss påverkan på den. Tänk så härligt det är ändå att kunna öppna dörren och höra talgoxen kvittra och kunna gå ut och plocka kantareller. Det är verkligen några av de härligaste nöjena man kan få av att ha en stuga ute i skogen. Lite jobb får man räkna med.

 

 

 

Sänd till en kollega

0.054