23948sdkhjf

22 miljoner till skogsindustriell forskning vid MIUN

Forskningsfinansiären KK‐stiftelsen har beslutat att bevilja drygt 38 miljoner till forskning vid Mittuniversitetets forskningsmiljö Transformative Technologies, varav 22 miljoner går till den skogsindustriell forskarskolan Foric.
– Vi bedriver avancerad forskning i samverkan med näringslivet. Transformative Technologies startade 2011 och stöds av KK-stiftelsen. Målet med den samlade miljön är att skapa förutsättningar för en industriell förnyelse som kan ge tillväxt i både nya och etablerade företag och på sikt gynna hela regionen samtidigt som den vetenskapliga utvecklingen går framåt, säger Hans-Erik Nilsson, dekan och ansvarig för forskningsmiljön Transformative Technologies vid MIUN.

– Strategin för Transformative Technologies har tydliggjorts och i den nya verksamhetsplanen får den genomslag i handlingsplaner och prioriteringar som ger en stabil grund för miljöns fortsatta utveckling, säger Madelene Sandström, VD vid KK-stiftelsen. Det är en intressant aspekt att forskningsmiljön genom sin vision tydligt adresserar att man vill bidra till näringslivets utveckling och förändring.
Forskarskolan FORIC (Forest as a resource industrial college) startade 2014 med 14 industrianställda doktorander. Nu förbereds ett andra intag med ytterligare doktorander. Genom stödet från KK-stiftelsen kan forskningsmiljön nu arbeta mot ambitionen att öka andelen disputerade doktorer i svenskt näringsliv. Forskarskolan beviljas nu alltså 22 miljoner kronor i stöd från KK-stftelsen.

Läs mer om KK-stiftelsens stöd till skogsindustriell forskning i artikeln ”Samverkan nyckelordet när Prowood invigdes”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.22