23948sdkhjf

SCA satsar fem miljoner på såglinjer

SCA Wood investerar i att modernisera två såglinjer vid sitt sågverk i Munksund utanför Piteå till en kostnad av fem miljoner kronor.

Mättekniken som uppgraderar de båda såglinjerna har sålts av företaget Image Systems och dess affärsområde Remasawco. Det rör sig om systemet RS-3D Log Scanner för 3D mätning av stockar, RS-Opt för optimering av sågutbyte, RS-Z för kontroll av rundvridning samt RS-3DCant för kontroll och optimering av block.

– Remasawco har i detta projekt presenterat den mest kompletta lösningen, och med ett konstruktivt upplägg för integration och driftsättning som minimerar vår stopptid under installationen. Remasawco har ett långt samarbete med SCA Munksund, och det är med stor entusiasm vi nu tar oss an moderniseringen av såglinjerna. RS-3DLog och RS-Opt är två viktiga hörnstenar för vår satsning att skapa optimalt utbyte i framtidens sågverk. Mätsystemet, RS-Z, för kontroll av stockrundvridaren är en intressant produkt som ger oss automatiskt och ögonblicklig uppföljning av funktionen, säger Daniel Holmgren, produktionschef på SCA Wood Munksund, i ett pressmeddelande.

Leveransen av såglinjerna är planerad till början av juni i år.

– Vi är glada och stolta över denna chans att få vara med och modernisera såglinjen hos SCA Munksund, säger Johan Friberg, vd på Image Systems, till Skog Supply och NTT Woodnet.

Han berättar att leveransen även omfattar ett nytt verktyg för planering och konfiguration av produktionen och att företaget historiskt levererat mycket till SCA med flera investeringar i framförallt Rundvik, Munksund, Tunadal och Gällö.

– Storleksmässigt har flera av dessa varit av samma storleksordning, men detta är den största ordern under de senare åren, säger Johan Friberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097