23948sdkhjf

Samarbete för ökat träbyggande

Stora Enso föreläser för KTH

Som en del i ett strategiskt samarbete mellan Kungl Tekniska Högskolan, KTH, och Stora Enso föreläste nyligen Jessika Szyber, affärsutvecklingschef på Stora Enso, om trä som byggmaterial för mer än fyrtio teknologer på samhällsbyggnadsprogrammet vid KTH i Stockholm.

Det har funnits intresse från både Stora Enso och KTH att finna former för att börja samverka inom träbyggande.

- Att bli inbjuden som talare vid kursen om byggmaterial är en väldigt bra uppstart på vårt samarbete inom träbyggande. Det är oerhört roligt att träffa internationella och engagerade studenter. Det är en förmån att få möjlighet att vi får dela med oss av våra erfarenheter om trä som byggmaterial, säger Jessika Szyber, som nyligen även medverkade vid NTTs kunskapsdag Stora Trähus.

Vid KTH är det bland andra Magnus Wålinder, professor i byggnadsteknik på KTH, som varit mån om att studenterna lär sig mer om biobaserade material som trä.

Jessika Szyber berättade vid sin föreläsning om Stora Ensos roll i byggindustrin, byggsystemen och företagets olika träprodukter. Hon gav även en teknisk fördjupning om CLT och LVL som byggmaterial. Förutom presentationen fick studenterna även göra ett studiebesök på en närbelägen byggarbetsplats som använder Stora Ensos CLT som byggmaterial.

- Nästa steg i samarbetet är att vi ska finna bra former för att studenterna ska kunna göra examensarbeten inom trä hos oss på Stora Enso, säger Jessika Szyber.

Stora Enso har strategiska partneravtal med Kungliga Tekniska Högskolan, Chalmers Tekniska Högskola och Aalto universitetet. Förutom att arrangera aktiviteter vid dessa tre prioriterade universitet så genomför Stora Enso även aktiviteter vid andra universitet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11